Opening 26 September / Hoogtij#38/ 19:00-23:00

Op 26 september om 19:00 zal er weer een opening zijn in Galerie Sophie. Er zal een mix te zien zijn van meerdere generaties kunstenaars. Dit keer zal er werk te zien zijn van Rixt de BoerRomana Siemons en Nies Vooijs.


Rixt de Boer

‘Fân’ is an investigation of the relationship between objects and collective memory. Central to this project is the hay stack in Transylvania, Romania. This object is a constantly changing yet stable factor in the landscape and it is and has been one of the most important factors in the rural Romanian life. The axis around which peasant life revolves. The videos within this project emphasize the relationship between the object and the landscape as well as the relationship between people and nature, history and daily habits.

Rixt


Romana Siemons

Zonder herkenbare voorstelling

Iedereen bekijkt de wereld vanuit zijn of haar perspectief met de daarbij behorende associaties. Deze ontstaan vanuit ieders referentiekader, bijvoorbeeld iemand zijn woordenschat of fantasie. Het alfabet, de basis van een heleboel contemporaine communicatie, heb ik omgezet in een vrij interpretabel systeem. Door middel van herkenning voelt de kijker dat het om een set letters gaat. Door er vanuit diverse perspectieven naar te kijken, komen er verschillende vormen uit. Sommigen herkenbaar en anderen abstract. Kiest de kijker voor vorm of voor taal.

Romana

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s