MIX2


Onze vorige tentoonstelling is tijdens Hoogtij39 geopend. Er was werk te zien van Jef Stapel, Lotte de Ruiter en Frans van der Steen.

 

IMG_2654.JPG

20141115-111515.jpg

Jef Stapel

jef

Zoals het licht inwerkt op fotografisch papier, zo werken ook geluidsgolven in op het muuroppervlak. Zelfs de lichtste luchttrillingen laten er hun sporen na. Deze sporen kunnen echter door de mens niet worden waargenomen. Dat wil zeggen, nog niet …

Jef Stapel gebruikt afgedankt materiaal van verbouwingen: voornamelijk triplex platen, soms bijvoorbeeld ook perspex. De aanwezige verflagen en andere elementen vormen de aanleiding voor zijn ingrepen. Hij zaagt en breekt de platen, snijdt en beitelt er vormen uit, plakt en spijkert delen aan en over elkaar, voegt soms een strook verf toe.

 


 

Lotte de Ruiter

IMG_2554

IMG_2553
Net afgestudeerde grafisch ontwerper Lotte de Ruiter toont in Galerie Sophie een deel van haar afstudeerwerk getiteld: Wie kiest er?

In haar afstudeerwerk heeft zij onderzoek gedaan naar keuzes. Door de groeiende hoeveelheid aan opties wordt het steeds lastiger om keuzes te maken.

Maar kiezen we eigenlijk wel zelf? Of wordt de keuze, door de manier van presenteren, al voor ons gemaakt? In het onderzoek ontleed zij de keuzestructuur om erachter te komen: wie kiest er nu eigenlijk?


 

Frans van der Steen (1944-2008)

20130419-094318.jpg

frans

 

 

IMG_2654.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s